contact
Skip over navigation | Sla menu over

Projecten KAS BANK Studiefonds

E. van der Weijde

In juni 2006 is Erik van der Weijde uitgenodigd voor een Research Residency aan de Rijksacademie. Hij begint in januari 2007 aan zijn eerste werkperiode aldaar. Van der Weijde studeerde in 2003 af aan de Rietveld Academie met als specialisatie autonome fotografie en werkte daarna drie jaar in Brazilië. Hij keerde terug naar Europa en meldde zich aan bij De Rijksakademie. Van der Weijde heeft het talent en de achtergrond waardoor de selectiecommissie hem met 25 anderen uit circa 1100 aanmeldingen selecteerde. Hij werd in het verleden ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

M. Broersma

Matthijs Broersma studeerde aan de prestigieuze Yehudi Menuhin School (van 2001-2006) en studeerde af met "excellent results". Daarmee is hij per september 2006 toegelaten tot de befaamde Guildhall School of Music in Londen. Ten tijde van de Yehudi Menuhin School werd Matthijs ondersteund door de Van den Ende Foundation, het Fonds voor de Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, en door de Britse regering. Voor de studie aan Guildhall verwierf hij twee scolarships. Geoffret Shaw (£ 1.000) en van het instituut zelf voor het volledige collegegeld (£ 4.355).

B. Verkerk

Bas Verkerk is tweedejaars student van de Master opleiding Sustainable Development aan de Universiteit van Utrecht. De opleiding richt zich op duurzame ontwikkeling; daarbinnen koos hij de stroming Energy& Resources: ontwikkeling en implementatie van duurzame energietechnologieën in de maatschappij, bijvoorbeeld windmolens, zonnecellen en biomassa. In zijn afstudeeronderzoek richt hij zich op de vraag- en aanbodzijde van biomassa afkomstig uit Canada, waar een groot aanbod is door de immense bossen. Het plan is om eind februari naar Canada te vertrekken en daar informatie te verzamelen en interviews af te nemen. Eind juni verwacht Verkerk terug te keren om daarna zijn afstudeerscriptie af te ronden.

L. Reeskamp

Lotte Reeskamp zal in juni 2007 haar studie viool aan het Conservatorium van Amsterdam afronden. Zij zal dan haar Bachelordiploma viool ontvangen. Zij wil als vervolgopleiding het twee jaar durende master in performance aan the Royal college of Music in Londen volgen.

M.L.J. Meewis

Michiel Meewis is een talentvolle student fotografie. Na een studie Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, ging hij naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Nu is hij geselecteerd (als een van de 15 uit 500 aanmeldingen), voor de London College of Fashion, waar hij zijn master Fashion Photography kan gaan volgen. Deze master wordt gegeven in een aaneengesloten periode van 16 maanden. Meeuwis won enige prijzen en maakte de film "Over Rozen" als eindexamenproject. Hiermee won hij onder andere de Tuschinski Award.