contact
Skip over navigation | Sla menu over

Naamgevers EVA fonds

   
Truus met Eva    

Het EVA fonds is in 2006 opgericht door een jong echtpaar, door middel van een lijfrente schenking. Truus en Johan hebben als tweeverdieners zonder kinderen meer inkomen dan ze nodig hebben. Ze voelen zich betrokken bij kinderen die in de verdrukking dreigen te komen en gaven regelmatig aan doelen waarvan kinderen profiteren.

"Je stort hier eens wat en je doneert daar eens wat, maar we wilden daar meer structuur in aanbrengen. Aangezien wij niet rijk zijn, kwam de gedachte aan een eigen fonds niet bij ons op. Tot we een artikel lazen over Ars Donandi." Ze vernoemden het fonds naar hun achternichtje Eva, met wie zij een bijzondere band voelen.

Aanvankelijk kozen de oprichters ervoor het fonds op naam bij testament op te richten. Intussen hebben zij het EVA fonds door middel van lijfrente kapitaal gegeven, waardoor het al over enkele jaren de eerste giften kan uitkeren.

De oprichters willen graag als adviseur betrokken blijven bij het EVA fonds, en hopen dat de naamgeefster dat in de toekomst eveneens zal doen.