contact
Skip over navigation | Sla menu over

Voor particulieren

Als particulier kunt u bij leven al een fonds op naam oprichten. Het benodigde vermogen kan in één keer of in een aantal termijnen worden ingebracht. Daarbij kunt u het volle eigendom overdragen als ook alleen het bloot eigendom, waarbij uzelf het recht van vruchtgebruik behoudt. Ook is het mogelijk om bij testament – dus effectief na uw overlijden - een fonds op naam onder te brengen bij Ars Donandi.

Met een eigen fonds op naam creëert u een blijvende nalatenschap voor komende generaties. U bepaalt zelf een passende doelstelling voor uw fonds en u geeft uw fonds een naam. Ook hierbij kunt u het bureau van Ars Donandi inschakelen om u bij uw keuzes te helpen. Achter elk fonds zit een verhaal dat wij graag kennen en ook vastleggen. Achter uw fonds zit uw verhaal. Het kan van pas komen bij het ontwikkelen van het beleid.

Voorbeelden van een door een particulier opgericht fonds zijn:

Uw betrokkenheid

Wilt u tijdens uw leven actief betrokken blijven bij het door u ingestelde fonds op naam? Ars Donandi stimuleert de betrokkenheid van de oprichters bij het giftenbeleid van ‘hun’ fonds. Wij kunnen voor u een adviescommissie instellen of u als adviseur benoemen. De adviseur of adviescommissie draagt jaarlijks projecten of personen voor om te ondersteunen vanuit uw fonds. Ars Donandi zorgt voor de administratie en de verdere afwikkeling.

Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de activiteiten van Ars Donandi en de projecten van uw fonds. Naast de informatie op deze website krijgt u een jaaroverzicht van uw eigen fonds en het jaarverslag van Ars Donandi. Zo nodig treedt Ars Donandi, of de initiatiefnemer van een fonds, ook naar buiten om te berichten over door uw fonds ondersteunde projecten.

fiscale informatie voor particulieren