contact
Skip over navigation | Sla menu over

voor stichtingen

Voor bestaande stichtingen (vermogensfondsen) is het onderbrengen van de stichting als fonds op naam een oplossing voor de continuïteit. Het onderbrengen van een fonds bij Ars Donandi is bovendien een formule voor fondsenwervende stichtingen die een vermogensbron buiten de eigen financiële structuur willen houden en toch over het jaarlijkse budget willen beschikken.

Het vermogen, de doelstelling en de naam van de bestaande stichting kunt u onderbrengen in een fonds op naam bij Ars Donandi. Het is mogelijk hieraan ook al bestaande doelen te verbinden. Professionaliteit en continuïteit maken Ars Donandi een betrouwbare partner voor de oprichter van een fonds en voor het (vaste) doel van het fonds. Het onderbrengen van een fonds in Ars Donandi is maatwerk en begint bij een gesprek met uw bestuur.

Voorbeelden van door een stichting opgericht fonds zijn:

Uw betrokkenheid

Wilt u als oud bestuur nog actief betrokken blijven bij het door u ingestelde fonds op naam? Ars Donandi stimuleert de betrokkenheid van oud-bestuursleden bij het giftenbeleid van ‘hun’ fonds. Dat kan bijvoorbeeld door een adviescommissie in te stellen bestaande uit de oud-bestuursleden van uw stichting. De commissie draagt jaarlijks projecten of personen aan voor giften vanuit uw fonds. Ars Donandi zorgt voor de administratie en de verdere afwikkeling.
Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de activiteiten van Ars Donandi en de projecten van uw fonds. Naast de informatie op deze website en een jaaroverzicht van uw eigen fonds, krijgt u het jaarverslag van Ars Donandi toegestuurd. Waar uw stichting dat wil, kunnen wij naar buiten treden om de doelen en projecten van het fonds uit te dragen.