contact
Skip over navigation | Sla menu over

Oorlogswinter, de musical

Gepubliceerd op

Oorlogswinter, de musical

Op 2 oktober 2011 is de musical Oorlogswinter van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) in première gegaan in samenwerking met Producent & Co. Medio november heeft de voorstelling, met groot succes, een aantal keer gespeeld voor basisschoolleerlingen in België. Basisschool Frankendael Amsterdam organiseert een voorstelling voor kansarme bovenbouwleerlingen uit achterstandwijken van Amsterdam (Oost, West, Noord), voor kinderen die minder snel de kans krijgen om deze voorstelling in Theater Carré te bezoeken.

In het kader van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van de bevrijding van ons land op 4 en 5 mei, moet dit verhaal ook aan deze groep verteld worden. Daarnaast is het voor veel Amsterdamse kinderen een geweldige belevenis om deze voorstelling te komen bekijken in een van de mooiste theaters van Amsterdam, dat dit jaar 125 jaar bestaat. Voor de leerlingen wordt ook een lespakket ter voorbereiding van het bezoek samengesteld.

Het W.J.O. de Vries fonds geeft een bijdrage aan twee voorstellingen in Carré, in mei 2012, voor 3000 basisschoolleerlingen uit Amsterdam.
 

 

archief